160 δισ. δολάρια έχασε το Facebook σε τρεις μήνες

https://indicator.gr/160-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-facebook-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CF%82

Βουτιά έως 30% έχει καταγράψει η μετοχή του Facebook το τελευταίο τρίμηνο, με τη χρηματιστηριακή αξία του τεχνολογικού κολοσσού να «φτωχαίνει» κατά 160 δισ. δολάρια.

Από τις 19 Ιουλίου όπου η μετοχή του Facebook κατέγραψε υψηλό έως το κλείσιμο της Πέμπτης, μετά από δύο ημέρες ισχυρής πτώσης στη Wall Street, οι μέτοχοι του γίγαντα της Σίλικον Βάλεϊ καταγράφουν ισχυρές ζημιές.

Την Πέμπτη, η μετοχή έκλεισε στα 153,35 δολάρια, από 209,82 που ήταν πριν από ένα σχεδόν τρίμηνο. Εκτός από το γενικότερο «αμυντικό» κλίμα (bearish) που επικρατεί στις κεφαλαιαγορές τις τελευταίες ημέρες, η εταιρεία δέχεται τις επιπτώσεις από την επίθεση που δέχθηκε από χάκερ με αποτέλεσμα την υποκλοπή στοιχείων των συνδρομητών.

Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα των fake news, καθώς και η ιδιωτικότητα των δεδομένων. Στην ουσία, η μετοχή της Facebook πλησιάζει τα επίπεδα όπου είχε ολισθήσει όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Cambridge Analytica τον Μάρτιο.

«Για πρώτη φορά άκουσα από τη διαφημιστική κοινότητα ότι οι ανοιχτές υποθέσεις που έχει το Facebook αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την εισροή εσόδων», σχολιάζει η Barclays σε σημείωμά της σύμφωνα με το CNN.

Comments are closed.