Το Mozilla «Firefox Monitor» σας ειδοποιεί όταν παραβιάζονται τα …

https://www.secnews.gr/168435/mozilla-firefox-monitor/

FirefoxΗ Mozilla μόλις ξεκίνησε μια δωρεάν υπηρεσία που ονομάζεται Firefox Monitor, για να βοηθήσει τους χρήστες να μάθουν αν οι λογαριασμοί τους αποτελούν μέρος των πολυάριθμων παραβιάσεων δεδομένων που συμβαίνουν κάθε χρόνο.

Απλώς πληκτρολογήστε το email ID σας στην ιστοσελίδα του Firefox Monitor και σαρώστε το για να βρείτε τυχόν περιπτώσεις εκτεθειμένων online λογαριασμών.

Για πρόσθετη ασφάλεια, μπορείτε να εγγραφείτε στην υπηρεσία για να σας επιτρέψει να παίρνετε ειδοποιήσεις άμεσα, σε περίπτωση που το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ή ο κωδικός πρόσβασής σας εμπλέκονται σε παραβίαση δεδομένων στο μέλλον.

Η υπηρεσία είναι βασικά μια εξωτερική διασύνδεση με την βάση δεδομένων Troy Hunt’s Have I Pwned (HIBP) που επιτρέπει στους χρήστες να εγγραφούν για να ενημερωθούν σε περίπτωση που οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους διαπιστωθεί ότι είναι μέρος μιας παραβίασης δεδομένων.

Αναφέρουμε επίσης ότι αυτή η υπηρεσία είναι απολύτως ασφαλής για χρήση. Η Mozilla έχει βεβαιωθεί ότι οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν εγγραφεί στο Firefox Monitor δεν μοιράζονται με τρίτους ή ακόμα και με τον συνεργάτη της HIBP.

Για να διασφαλιστεί αυτό, η Mozilla κρύβει το email ID του χρήστη και στέλνει μερικούς μόνο χαρακτήρες του. Το HIBP αντιστοιχεί αυτούς τους χαρακτήρες με όλες τις καταχωρίσεις στη βάση δεδομένων του και απαντά σε μια σειρά λογαριασμών που έχουν παραβιαστεί.

Ανεξαρτήτως παραβίασης των δεδομένων, πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί όσον αφορά τον κωδικό πρόσβασής σας. Συχνή αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας, ενεργοποίηση 2 factor authentication και χρήση ισχυρών και μοναδικών κωδικών πρόσβασης κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού θα σας βοηθήσει να διατηρείτε τα δεδομένα σας ασφαλή.

Comments are closed.