Το Facebook θέλει να αποκτήσει μεγάλη εταιρεία ασφάλειας στον …

https://startupper.gr/%CF%84%CE%BF-facebook-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF/

Μετά από αρκετές σημαντικές παραβιάσεις δεδομένων, το Facebook ψάχνει να αποκτήσει μια εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με το The Information. Το άρθρο παραθέτει τέσσερις ανθρώπους που είναι κοντά στο θέμα και οι οποίοι λένε ότι το Facebook έχει προσεγγίσει μια σειρά εταιρειών στον κυβερνοχώρο με σκοπό μια πιθανή εξαγορά έως το τέλος του έτους.

Το Facebook δημιούργησε μια ομάδα με σκοπό να προσδιοριστούν οι εταιρείες, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας στον κυβερνοχώρο και να μειώσουν πιθανότητες παραβιάσεων. Μόλις τον περασμένο μήνα, το facebook αποκάλυψε ότι είχε εντοπίσει τη μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων στην ιστορία του, η οποία επηρέασε περίπου 30 εκατομμύρια χρήστες. Το Facebook δήλωσε τον Οκτώβριο ότι πιστεύει ότι οι αποστολείς spam βρίσκονταν πίσω από το hack.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων φέρεται να θέλει να πάρει στα χέρια του τα εργαλεία ασφάλειας που θα ενσωματώνονται εύκολα στις τρέχουσες υπηρεσίες του. Αυτά τα εργαλεία θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για την εξασφάλιση των λογαριασμών των χρηστών ή για την αυτόματη ανίχνευση, αναφορά και ακόμη και μετριασμό των προσπαθειών hacking.

Comments are closed.