Το Facebook βάζει κι άλλους περιορισμούς API για την προστασία των δεδομένων

http://www.prodefence.org/το-facebook-βάζει-κι-άλλους-περιορισμούς-api-για/

Post Views: 2

API

Τους τελευταίους μήνες το Facebook έχει πέσει σε δυσμένεια λόγω του σκανδάλου της Cambridge Analytica και άλλων περιπτώσεων διαρροής δεδομένων των χρηστών του. Μετά από τη μαρτυρία ενώπιον των γερουσιαστών, το Facebook προσπαθεί αδιάκοπα να αποκαταστήσει τη σχέση με τους χρήστες του. Στην τελευταία του ανάρτηση, το κοινωνικό δίκτυο έχει ανακοινώσει ένα σύνολο περιορισμών API, για «καλύτερη προστασία των πληροφοριών των χρηστών».

Οι περιορισμοί κυμαίνονται από την αυστηρή επισκόπηση των εφαρμογών, πριν οι προγραμματιστές αποκτήσουν πρόσβαση στο API, μέχρι και τον περιορισμό των public content discovery APIs στο περιεχόμενο των Pages.

Ακολουθούν οι περιορισμοί που θα αντιμετωπίσουν οι προγραμματιστές:

Graph API Explorer – Τώρα οι προγραμματιστές θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα αναγνωριστικά πρόσβασής τους για να δοκιμάσουν queries στο Graph API explorer. Δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν το Graph API Explorer App με το Graph API Explorer.

Profile Expansion kit – το Facebook θα προχωρήσει σε υποτίμησή του την 1η Οκτωβρίου, λόγω της χαμηλής χρήσης του. Το Profile Expansion kit επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εικόνες και βίντεο προφίλ μέσω άλλων εφαρμογών και να τα δημοσιεύουν απευθείας στο Facebook.

Media Solution APIs – Τώρα, τα public content discovery APIs θα περιορίζονται στο περιεχόμενο της σελίδας και στις δημόσιες αναρτήσεις ορισμένων επαληθευμένων προφίλ. Επίσης από την 1η Αυγούστου, το Facebook θα καταργήσει τα APIs Topic Search, Topic Insights και Topic Feed και Public Figure λόγω μειωμένης χρήσης.

Read more…

Comments are closed.