Τι απαντά ο επιχειρηματίας κ. Γιάννης Δασκαλαντωνάκης για το Grand Hyatt και την Kokari – mononews.gr

http://www.mononews.gr/business/epistoli-ioanni-daskalantonaki
Το Grand Hyatt Athens είναι η πρώτη συνεργασία του Γιάννη και της Τίνας Δασκαλαντωνάκη με τη Henderson Park.

Τη δική του απάντηση για το θέμα του Grand Hyatt και της Kokari Ltd δίνει ο επιχειρηματίας κ. Ιωάννης Δασκαλαντωνάκης, με αφορμή δυο δημοσιεύματα στο mononews.gr. 

Σε επιστολή που απέστειλε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλου,ο κ. Ιωάννης Δασκαλαντωνάκης επισημαίνει ότι η εταιρεία Kokari εξυπηρετεί τα δάνειά της. Αντίθετα, η εταιρεία είναι απολύτως τυπική στις υποχρεώσεις της απέναντι στις τράπεζες, τηρώντας τα συμφωνηθέντα.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται, οι εταιρείες, όπου συμμετέχει ο ίδιος και η αδερφή του Κωνσταντίνα Δασκαλαντωνάκη, είναι απόλυτα ενήμερες με πλήθος τραπεζικών ιδρυμάτων της Eλλάδος και του εξωτερικού. 

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Στις 23.11.2018 και ώρα 8.10 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Mononews.gr το εξόχως συκοφαντικό άρθρο με τίτλο «Εικόνα διάλυσης στο Grand Hyatt του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη».  Την επομένη, ήτοι την 24.11.2018 και ώρα 00.01 αναρτήθηκε στην ίδια ιστοσελίδα, ως συνέχεια του προηγούμενου άρθρου,  το επίσης συκοφαντικό για το πρόσωπο μου άρθρο  με τίτλο «Η Kokkari, ο ξενοδόχος Γιάννης Δασκαλαντωνάκης και τα προβλήματα με τις τράπεζες». Στα άρθρα αυτά, τα οποία αποτελούν μια θεματική ενότητα, ο  συντάκτης πλήττει ευθέως την τιμή, την υπόληψή μου και την επαγγελματική μου υπόσταση, καθώς με εμφανίζει ψευδώς ως αναξιόχρεο και αφερέγγυο επιχειρηματία, ο οποίος δεν μπορεί να διοικήσει την εταιρεία του και τα ξενοδοχεία που αυτή διαχειρίζεται.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, επιθυμώ με την παρούσα να διαψεύσω κατηγορηματικά τα όσα αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα σε σχέση με το πρόσωπό μου και την εταιρεία Kokari ltd, τα οποία είναι στο σύνολο τους αναληθή.

Αρχικά, είναι απολύτως ψευδές ότι ο Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ελλάδος, έχει  οιαδήποτε επιχειρηματική, μετοχική ή διοικητική σχέση με την εταιρεία Kokari.  Επίσης, είναι ψευδές ότι ο Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης έδωσε σε εμένα ή την αδερφή μου μετοχές της εταιρείας δήθεν για να αποφύγει την αντιδικία. Αντίθετα, εγώ και η αδερφή μου ήμασταν και είμαστε πραγματικοί μέτοχοι της εταιρείας Kokari  χωρίς να έχει μεσολαβήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο ο Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης στην απόκτηση των  μετοχών που μας ανήκουν.

Εξάλλου, ο πατέρας μας ξεκίνησε το 2010, καταθέτοντας σχετική αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, την σφοδρή αντιδικία, που κατά το άρθρο ήθελε να αποφύγει, κατά της ίδιας της οικογένειας του, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά του και η τότε σύζυγος του και μητέρα μας δεν ήμασταν πραγματικοί μέτοχοι σε εταιρείες του τότε Ομίλου της οικογενείας, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα.

Η αγωγή του απορρίφθηκε αμετακλήτως, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 1340/2017 απόφασης του Αρείου Πάγου, με την οποία πιστοποιήθηκε η πραγματική μετοχική ιδιότητα εμού, της αδερφής μου και της μητέρας μας Παρθενόπη Φραγκούλη.

Παράλληλα, είναι εξόχως συκοφαντικός ο ισχυρισμός ότι το ξενοδοχείο Grand Hyatt παρουσιάζει εικόνα διάλυσης. Αντίθετα, το ξενοδοχείο ήδη μέσα σε λίγους μήνες λειτουργίας του έχει αναδειχθεί ως ένα από τα κορυφαία καταλύματα στην Αθήνα, ενώ τα δύο στελέχη που φέρονται, σύμφωνα με το άρθρο, να έχουν παραιτηθεί, απολύθηκαν από την εταιρεία λαμβάνοντας την νόμιμη αποζημίωση.

Ειδικά δε για την δήθεν αφερεγγυότητα της εταιρείας Kokari, οφείλω να σας επισημάνω τα εξής:

Είναι απολύτως ψευδές ότι η εταιρεία Kokari δεν εξυπηρετεί τα δάνεια  της. Αντίθετα, το αληθές είναι η εταιρεία μας είναι απολύτως τυπική στις υποχρεώσεις της απέναντι στις τράπεζες, τηρώντας τα συμφωνηθέντα. Επιπλέον, οι εταιρείες, που συμμετέχουμε και διαχειριζόμαστε εγώ και η αδερφή μου Κωνσταντίνα Δασκαλαντωνάκη, είναι απόλυτα ενήμερες με πλήθος τραπεζικών ιδρυμάτων της Eλλάδος και του εξωτερικού. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, οι εταιρείες δεν απολαμβάνουν μόνο την εμπιστοσύνη των επενδυτικών σχημάτων που μας αναθέτουν την διαχείριση των υπερπολυτελών ξενοδοχείων τους, αλλά έχουν λάβει και τις απαραίτητες εγκρίσεις των χρηματοδοτριών τραπεζών, για να αναλάβει την διαχείριση των ξενοδοχείων αυτών.  Με τον τρόπο αυτό οι τράπεζες αναγνώρισαν εμπράκτως την  αμοιβαία επωφελή συνεργασία, με την εταιρεία μας, όπως επίσης και την αποτελεσματικότητα της στον τομέα που δραστηριοποιείται.

Αντίθετα, ο μόνος λόγος για τον οποίο έχω οχληθεί από τράπεζες είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από εταιρείες που διοικούνται από τον Νικόλαο Δασκαλαντωνάκη και έχουν ξενοδοχεία τα οποία διαχειρίζεται η εταιρεία συμφερόντων της Μαρίας Δασκαλαντωνάκη  ΓΚΡΕΚΟΤΕΛ Α.Ε. και αφορούν στην εγγυητική μου ευθύνη για δάνεια  δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο, το οποίο έχω ήδη καταθέσει στα αρμόδια όργανα.

Σημειωτέον δε ότι σε όλες αυτές τις εταιρίες υφίσταται αντιδικία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Από το 2009, εξάλλου, που ξεκίνησε η αμφισβήτηση των μετοχικών μας δικαιωμάτων από τον Νικόλαο Δασκαλαντωνάκη, συνεπικουρούμενο από την Μαρία Δασκαλαντωνάκη, έπαψε να υφίσταται ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη.

Δέον όπως σημειωθεί ότι οι ψευδείς και παραπλανητικές σας πληροφορίες αναφορικά με την τις σχέσεις μου με τις τράπεζες και την εξυπηρέτηση των δανείων της εταιρείας, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την επαγγελματική ζωή μου,  παραβιάζουν τον Γενικό Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2016/679 περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Ειδικότερα, το τραπεζικό απόρρητο αποτελεί και προσωπικό δεδομένο και συνεπώς προστατεύεται με τις αντίστοιχες νομοθετικές ρυθμίσεις, καθώς συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία τα οποία ο Νόμος απαιτεί προκειμένου μία πληροφορία να δύναται να αποτελέσει «δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα», ήτοι κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο υποκείμενο των δεδομένων και συγκεκριμένα το φυσικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα και του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί.

Ο άνω ευρωπαϊκός κανονισμός προβλέπει πρόστιμα, το ύψος των οποίων ποικίλλει ανάλογα με τη φύση, τη βαρύτητα και τις συνέπειες της παράβασης, αγγίζοντας μέχρι και το  4% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Για την κατάφωρη αυτή παραβίαση των δικαιωμάτων μου, επιφυλάσσομαι να προσφύγω στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Στα ως άνω άρθρα έχουν εντέχνως και σκοπίμως συμπεριληφθεί υπονοούμενα, που έχουν προφανή σκοπό τη βλάβη της τιμής και της υπόληψης μου. Τα παραπάνω άρθρα, τα οποία είναι παραπλανητικά και δυσφημιστικά, έγιναν δολίως επί σκοπώ εξυβρίσεως και συκοφαντήσεως και προσβάλλουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου και εν γένει την προσωπικότητά μου και για τον λόγο αυτό ζητώ να τα ανακαλέσετε και να αποκαταστήσετε την αλήθεια, ως απαιτεί ο νόμος.

Επιπρόσθετα, οι ψευδείς αναφορές των άρθρων που αφορούν στην σχέση μου με τις τράπεζες αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Γνωρίζω ποιο είναι το πρόσωπο , το οποίο παροχετεύει αυτές τις ψευδείς, δυσφημιστικές και ανυπόστατες πληροφορίες σε βάρος μου, ας γνωρίζει  –όμως- ότι σύντομα θα κληθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις για τα πεπραγμένα του.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για την κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών μου δεδομένων, μέσω της διάδοσης ψευδών ειδήσεων που αφορούν στην επαγγελματική μου ζωή και ζητώ την άμεση διαγραφή τους και

ΣΑΣ ΚΑΛΩ με νεότερη ανάρτηση σας στην ιστοσελίδα Mononews.gr να ανακαλέσετε τη βαρύτατη σε βάρος μου προσβολή και να αναπαράγετε ολόκληρο το κείμενο της παρούσας επιστολής.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος: Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Comments are closed.