Τα προσωπικά δεδομένα 62 εκατ. Αμερικανών βρέθηκαν να …

https://www.el.gr/nea-taxh/spy-news/ta-prosopika-dedomena-62-ekat-amerikanon-vrethikan-na-poloyntai-ston-skoteino-isto/

Λεπτομερείς πληροφορίες για 62 εκατομμύρια εγγεγραμμένους Αμερικανούς ψηφοφόρους από 17 πολιτείες, εντόπισε στο Darknet Dream Market η ισραηλινή εταιρεία κυβερνοασφάλειας της ClearSky Cyber ​​Security, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας στη Haaretz.

Σύμφωνα με το Sputnik, τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων, τα οποία μπορούν να αγοραστούν είτε με δολάρια, είτε με bitcoins, περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως πλήρες όνομα, ημερομηνία γέννησης, φύλο, αριθμό τηλεφώνου, τρέχουσες και προηγούμενες διευθύνσεις αλλά και λεπτομέρειες, όπως η πολιτική άποψη. Τα κλεμμένα δεδομένα πωλούνται σε προσιτές τιμές, αφού βάσεις δεδομένων με εκατομμύρια ονόματα δίνονται για μόλις 10,39 δολάρια ή 0,001647 bitcoins.

Συνολικά, η συλλογή φέρεται να περιέχει πληροφορίες για 62 εκατομμύρια Αμερικανούς από 17 πολιτείες από τα συνολικά 110,9 εκατομμύρια εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με τον CEO της ClearSky Μπόαζ Ντολέβ, η εταιρεία ανακάλυψε τις βάσεις δεδομένων την περασμένη εβδομάδα, ακολουθώντας αναφορές που έγιναν τον Ιούνιο σχετικά με τη διαρροή των πληροφοριών ψηφοφόρων στο σκοτεινό ιστό.

Πρέπει να αναφερθεί ότι ο όρος «σκοτεινός ιστός» αναφέρεται σε ιστότοπους που υπάρχουν σε κρυπτογραφημένα δίκτυα και δεν μπορούν να βρεθούν χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης. Οι ιστότοποι αυτοί συχνά περιέχουν παράνομο περιεχόμενο.

«Στο πλαίσιο της έρευνάς μας, παρακολουθούμε αγορές στις οποίες οι δράστες προσπαθούν να εμπορευθούν τα αμφίβολα «αγαθά» τους. Έτσι βρήκαμε την συλλογή δεδομένων για τους Αμερικανούς ψηφοφόρους πριν από την ημέρα των εκλογών», εξήγησε ο Ντολέβ. «Τα δεδομένα είναι αρκετά ενημερωμένα. Μερικά ενημερώθηκαν για τελευταία φορά το 2017 και άλλα το 2015», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπεύθυνοι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, πρέπει να προστατεύουν καλύτερα αυτές τις πληροφορίες. Αλλιώς, θα αντιμετωπίσουν περιπτώσεις όπου θα χρησιμοποιούνται «όχι μόνο από πολιτικές οντότητες που θέλουν να επηρεάσουν τους πιθανούς ψηφοφόρους, αλλά και σκοτεινές ή εχθρικές οντότητες. Για αυτό και είναι αναγκαία η ενίσχυση της άμυνας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

Πριν από την ψηφοφορία την Τρίτη, η Ουάσιγκτον ισχυρίστηκε ότι ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, η Κίνα, η Βενεζουέλα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα, ενδέχεται να προσπαθήσουν να εμπλακούν στις εδνιάμεσες εκλογές. Την περασμένη εβδομάδα ένα αμερικανικό ινστιτούτο ισχυρίστηκε ότι η Ουάσινγκτον θα διεξάγει κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της Ρωσίας, εάν βρεθούν αποδείξεις ρωσικής παρέμβασης στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018.

Η Ρωσία αρνήθηκε όλες τις προηγούμενες αμερικανικές κατηγορίες περί παρέμβασης στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ κάνοντας λόγο για έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων.

Την Παρασκευή, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανέφερε ότι δεν έχει εντοπίσει προσπάθειες ξένων κρατών να διεισδύσουν στην εκλογική υποδομή των ΗΠΑ πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του 2018 που διεξάγονται σήμερα Τρίτη.

 

Πηγή: https://www.el.gr/nea-taxh/spy-news/ta-prosopika-dedomena-62-ekat-amerikanon-vrethikan-na-poloyntai-ston-skoteino-isto/

Comments are closed.