Σε εξέλιξη 3RD CORPORATE LAWYERS FORUM

https://www.mikrometoxos.gr/se-exelixi-3rd-corporate-lawyers-forum/

Στο 3RD  CORPORATE LAWYERS FORUM The legal toolkits in the digital Era, το οποίο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza από την Palladian, με Scientific Partner τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΚΚΟΥΛΑ Α.Ε., οι ομιλητές σημείωσαν ότι η μεγαλύτερη ενσωμάτωση της τεχνολογίας στο δικηγορικό επάγγελμα είναι επιτακτική, ενώ ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι κομβικός.  Το συνέδριο διεξάγεται, υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

 

 

Ο κ. Δημήτρης Κ. Βερβεσός, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στον χαιρετισμό του επισήμανε ότι η ψηφιακή αναβάθμιση μπορεί να προσφέρει στον εκσυγχρονισμό του δικηγορικού επαγγέλματος. Ενώ σημείωσε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος από την εφαρμογή του GDPR και αναφέρθηκε στην σχετική εκπαίδευση που προσφέρει στα μέλη του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες.

Ο κ. Ανδρέας Κουτσόλαμπρος, Πρόεδρος της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων, στον χαιρετισμό του σημείωσε την οικονομική συνεισφορά της Ένωσης στον ΕΦΚΑ, ενώ επισήμανε και τον θεσμικό ρόλο της Ένωσης με τις κρίσιμες παρεμβάσεις της στο αρμόδιο Υπουργείο για σειρά σημαντικών θεμάτων για τον κλάδο.

Ο κ. Γρηγόρης Πελεκάνος, Senior Partner, της Μπάλλας – Πελεκάνος & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία, στον χαιρετισμό του υπογράμμισε την αναγκαιότητα συνεδρίων για την εφαρμογή της τεχνολογίας στο νομικό κλάδο, καθώς η τεχνολογία βοηθάει τους δικηγόρους να αποδείξουν την προστιθέμενη αξία τους. Παράλληλα, ζήτησε η χρήση της τεχνολογίας να ενταχθεί στην εκπαίδευση τόσο στα σχολεία, όσο και στις νομικές σχολές. Επίσης, επισήμανε την μη ύπαρξη ενιαίας ψηφιακής πολιτικής από το κράτος και ανέφερε ως παράδειγμα την αντιμετώπιση  που έχουν στην Ελλάδα λόγω των συντεχνιακών συμφερόντων, η Airbnb και η Uber, δύο εταιρείες που ανήκουν στην λεγόμενη shared economy. Τέλος, ζήτησε την επέκταση του ΕΣΠΑ στο επάγγελμα των δικηγόρων για τη διευκόλυνση του τεχνολογικού τους εκσυγχρονισμού.

 

 

Στο πάνελ που ακολούθησε με θέμα συζήτησης: Ψηφιακή Τεχνολογία, Πληροφορική και Artificial Intelligence: Σύγχρονη οργάνωση παροχής νομικών υπηρεσιών και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, οι ομιλητές μέσα από τις εισηγήσεις τους επιβεβαίωσαν τον καθοριστικό ρόλο που έχει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εφαρμογή της τεχνολογίας στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος. Παράλληλα, ανέφεραν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιτυγχάνεται όταν υπάρχει η κατάλληλη εταιρική κουλτούρα και να «αγκαλιάζεται» από όλους τους εργαζόμενους μιας εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των έμμισθων δικηγόρων της.

Τέλος, σημείωσαν τον κομβικό ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης για την περαιτέρω εξέλιξη του δικηγορικού επαγγέλματος, καθώς προσφέρει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε όλη την πληροφόρηση, εξοικονόμηση χρόνου που οδηγεί σε μια πιο πελατοκεντρική προσέγγιση, δυνατότητα αξιολόγησης της προσλαμβάνουσας πληροφορίας και βεβαιότητα της αξιοπιστίας της πληροφορίας.

Το συνέδριο είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το μεσημέρι.

Comments are closed.