Πεντάγωνο: Νέα παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων εκθέτει το …

http://www.onalert.gr/stories/petnagwno-nea-parabiash-euaisthitwn-dedomenwn-ekthetei-to-aporthito-frourio-pliroforiwn/71814

Διαβάστε επίσης

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ διαπίστωσε παραβίαση προσωπικών στοιχείων του προσωπικού του, όπως δήλωσε ο Joe Buccino, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, λέγοντας ότι αξιολογείται ο κίνδυνος που οφείλεται στο περιστατικό και των μέτρων αντιμετώπισής του.

"Στις 4 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Άμυνας διαπίστωσε παραβίαση προσωπικών στοιχείων του προσωπικού του. Το Τμήμα συνεχίζει να αξιολογεί τον κίνδυνο βλάβης και θα διασφαλίζει ότι συγκεντρώνονται πρόσθετες πληροφορίες επί του θέματος και αξιολογεί περαιτέρω αντίμετρα", δήλωσε ο Buccino αργά την Παρασκευή.

Το περιστατικό αφορούσε την πιθανή παραβίαση προσωπικών δεδομένων,του προσωπικού, μέσω μιας υπηρεσίας διαχείρισης ταξιδιωτικών προγραμμάτων στο Πεντάγωνο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι υπεύθυνο για ένα μικρό ποσοστό υπηρεσιών του Πενταγώνου.

Εν τω μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, αναφέροντας μια πηγή που είναι εξοικειωμένη με το θέμα, ότι η παραβίαση ενδέχεται να έχει επηρεάσει περίπου 30.000 μέλη του προσωπικού.

Το Υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε την παραβίαση δεδομένων μόλις λίγες μέρες μετά το Πεντάγωνο  εξέδωσε μια έκθεση σχετικά με τις δυνατότητες αντιμετώπισης ευάλωτων σημείων από κυβερνοεπιθέσης  στα μεγάλα οπλικά συστήματα. Η έκθεση σημείωσε ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο δεν υπήρξε προτεραιότητα για το Πεντάγωνο μέχρι πρόσφατα.

Πηγή: Sputnik

Comments are closed.