Παραβίαση στο Healthcare.gov εκθέτει τα δεδομένα 75.000 ατόμων

https://techingreek.com/paraviasi-sto-healthcare-gov-ekthetei-ta-dedomena-75-000-atomon/

Πολύ προσωπικά και εμπιστευτικά δεδομένα περίπου 75.000 ατόμων έφθασαν στα χέρια τρίτων, καθώς ομάδα χάκερς είχαν πρόσβαση σε ένα κυβερνητικό σύστημα οι ασφαλιστικοί πράκτορες και οι μεσίτες για την εγγραφή πελατών για προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης. Το σύστημα αυτό συνδέθηκε με τον ιστότοπο Healthcare.gov, την κύρια σελίδα προορισμού για όσους επιθυμούν να εγγραφούν σε νέο πακέτο ασφάλισης βάσει του νόμου για μια πιο προσιτή φροντίδα.

Ο ίδιος ο ιστότοπος του Healthcare.gov δεν μπόρεσε να πειραχτεί. Η επίθεση αφορούσε το σύστημα που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικοί πράκτορες για να εγγράψουν απευθείας τους πελάτες σε νέα προγράμματα. Όπως ίσως φανταστείτε, οι πελάτες πρέπει να παρέχουν πολλά προσωπικά δεδομένα όταν εγγράφονται για ένα πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης.

Τα Κέντρα Medicare και Medicaid Services επιβεβαίωσαν αυτή την παραβίαση, αλλά δεν είπαν τι είδους δεδομένα έχουν κλαπεί. Δεν έχουν εξηγήσει καν πώς ακριβώς έγινε αυτή η παραβίαση δεδομένων.

Η ομάδα του Healthcare.gov αναφέρουν: “εργαζόμαστε για να εντοπίσουμε τα άτομα που ενδεχομένως επηρεάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα, έτσι ώστε να μπορούμε να τα ενημερώνουμε και να παρέχουμε πόρους, όπως πιστωτική προστασία”.

[via]

Comments are closed.