Η Yahoo θα καταβάλει αποζημίωση 50 εκατ. δολ. μετά από …

https://texnologia.net/i-yahoo-tha-katavalei-apozimiosi-50-ekat-dol-meta-apo-paraviasi-dedomenon/2018/10

Κοινοποίηση στο Facebook

Κάντε Tweet στο Twitter

Η Yahoo θα καταβάλει αποζημίωση 50 εκατ. δολ. μετά από παραβίαση δεδομένων

Η Yahoo συμφώνησε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων σε πάνω από 200 εκατομμύρια θύματα της φημισμένης παραβίασης των δεδομένων που διεξήχθη το 2014.

Ωστόσο αυτές οι χρηματικές αποζημιώσεις θα καταβληθούν μόνο στους χρήστες των ΗΠΑ και του Ισραήλ που επηρεάστηκαν από ετούτη την επίθεση, ενώ η Yahoo θα πρέπει επίσης να πληρώσει 35 εκατομμύρια δολάρια σε νομικά τέλη και να παράσχει σε όλα τα θύματα των ΗΠΑ διάφορες υπηρεσίες αποκατάστασης νομικής βλάβης για δύο χρόνια.

Η συμφωνία υπόκειται στην τελική έγκριση του δικαστή της Νότιας της Καλιφόρνιας, Lucy Koh, όπου τελικά η απόφαση θα βγει στις 29 Νοεμβρίου.

Το κόστος της συμφωνίας θα κατανεμηθεί στο ήμισυ, μεταξύ της μητρικής εταιρείας της Yahoo, την Oath και την Altaba (Η Altaba Inc. είναι μια επενδυτική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη που προέκυψε από την εξαγορά της Yahoo από την Verizon).

Αυτό είναι το επακόλουθο μιας από τις μεγαλύτερες κλοπές δεδομένων στον κόσμο που σημειώθηκαν το 2013 και το 2014. Ωστόσο το χειρότερο στοιχείο της υπόθεσης είναι πως το συγκεκριμένο περιστατικό κρατήθηκε μυστικό μέχρι το 2016, όταν η Yahoo συμφώνησε να πουλήσει τις ψηφιακές της υπηρεσίες στην Verizon Communications για 4,83 δισεκατομμύρια δολάρια και τελικά βγήκε αυτό το σκάνδαλο στη φόρα.

Μετά την αποκάλυψη της παραβίασης, η τιμή της μετοχής μειώθηκε κατά 350 εκατομμύρια δολάρια που ουσιαστικά αντικατόπτριζε το καταστραμμένο εμπορικό σήμα της Yahoo.

Λέγεται ότι περίπου 3 δισεκατομμύρια λογαριασμοί της Yahoo είχαν παραβιαστεί από τους χάκερς. Το FBI ισχυρίστηκε ότι ορισμένοι από τους χάκερς ήταν Ρώσοι.

Εν ολίγοις αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στον κόσμο του διαδικτύου είναι πως για δύο χρόνια παρέμεινε συγκαλυμμένο το γεγονός για να μην προκληθεί σκάνδαλο και βλάψει τη φήμη της εταιρείας, όμως, αναμφίβολα ετούτη η πράξη συνιστά παραβίαση τόσο των νομικών κανόνων, όσο και της ηθικού κώδικα της κοινωνίας. Και αυτό γιατί τα θύματα δεν είχαν την ευκαιρία να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης στο λογαριασμό τους για να προστατευτούν μελλοντικά από ενδεχόμενες παραβιάσεις.

Comments are closed.