Η πρώτη σύλληψη για κακόβουλη χρήση του Coinhive library

http://www.prodefence.org/η-πρώτη-σύλληψη-για-κακόβουλη-χρήση-το/

Post Views: 2

Οι δημόσιες αρχές της Ιαπωνίας καταδίκασαν για πρώτη φορά έναν χρήστη του Coinhive Javascript library για κακόβουλη χρήση.

Coinhive first ever arrest

Σύμφωνα με τα τοπικά νέα, ο δικαστής καταδίκασε τον εικοσιτετράχρονο Yasuda σε φυλάκιση ενός έτους αλλά ανέστειλε την ποινή για τρία χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι ο Yasuda θα παραμείνει ελεύθερος, αλλά εάν παραβεί τον νόμο τα επόμενα τρία χρόνια, θα υποστεί την 12μηνη φυλάκιση.

Ο   Yasuda συλλήφθηκε πριν μερικούς μήνες, και σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, εκτελούσε παράνομη λειτουργία του Coinhive κώδικα σε υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών μεταξύ του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου του 2018.

Η αστυνομία δεν αποκάλυψε περεταίρω στοιχεία για τον τρόπο με τον οποία μόλυνε τα συστήματα, αλλά το Bitcointalk που μίλησε με τον δικηγόρο του Yasuda, ανακοίνωσε ότι ο κώδικας ήταν ενσωματωμένος σε ένα hack που είχε δημιουργήσει ο Yasuda, και παρείχε για δωρεάν λήψη.

Οι αρχές αναφέρουν ότι το αρχείο το κατέβασαν παραπάνω από 90 χρήστες, και το κέρδος που έβγαλε ο Yasuda από τα θύματα του ήταν 45 περίπου δολάρια σε Monero.

Read more…

Comments are closed.