Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας: Πραγματικές Προκλήσεις …

http://www.lawnet.gr/news/europaakos-minas-kubernoasfaleias-pragmatikes-prokliseisnomikes-kai-texnikes-luseis-38166.html

Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας: Πραγματικές Προκλήσεις-Νομικές και Τεχνικές Λύσεις

Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας: Πραγματικές Προκλήσεις-Νομικές και Τεχνικές Λύσεις

Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας: Πραγματικές Προκλήσεις-Νομικές και Τεχνικές Λύσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημερίδα της Homo Digitalis για την ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο

- Με τίτλο: «Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας: Πραγματικές Προκλήσεις-Νομικές και Τεχνικές Λύσεις»
- Συμμετείχαν πάνω από 150 ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες, φοιτητές και πολίτες

Με  κυρίαρχο μήνυμα την ανάγκη για ορθότερη ενημέρωση γύρω από τις νομικές και τεχνικές παραμέτρους της κυβερνοασφάλειας, διενεργήθηκε η πρώτη ημερίδα της Homo Digitalis, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου  στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μήνα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η ημερίδα με τίτλο Ευρωπαϊκός Μήνας για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο: Πραγματικές Προκλήσεις-Νομικές και Τεχνικές Λύσεις, συγκέντρωσε περισσότερους από 150 ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες και φοιτητές τόσο από το χώρο της νομικής επιστήμης όσο και της πληροφορικής,  καθώς και αρκετούς πολίτες με έντονο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο επίκαιρο  ζήτημα. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία εκπροσώπων από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και από το δικαστικό κλάδο.

Στην πρώτη ενότητα της ημερίδας αναλύθηκαν οι νομικές προκλήσεις και υποχρεώσεις του κυβερνοχώρου, ενώ η δεύτερη περιλάμβανε επίδειξη κοινωνικής μηχανικής και την παρουσίαση της εθνικής ομάδας κυβερνοασφάλειας. Οι ομιλητές της ημερίδας, εγκεκριμένοι επαγγελματίες από τους χώρους του δικαίου και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ανέδειξαν την αναγκαία συνέργεια των δύο χώρων για την επίτευξη της πληρέστερης προστασίας του χρήστη.

Η Homo Digitalis, η πρώτη ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου στη ψηφιακή εποχή, θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τους ομιλητές, τους συνεργάτες της και κάθε πολίτη που παρακολούθησε την πρώτη της ημερίδα, δεσμευόμενη για τη συνέχεια του έργου της, το οποίο ενδυναμώνεται καθημερινά με τη στήριξη του κόσμου.

Σχετικά με τη Homo Digitalis:
Η Homo Digitalis, είναι η πρώτη Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Ελλάδα με αντικείμενο την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη ψηφιακή εποχή. Ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 από έξι νέους νομικούς με ευρύ πεδίο εξειδίκευσης και ανεξάντλητη όρεξη για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Δεδηλωμένοι στόχοι της είναι η καλύτερη δυνατή πληροφόρηση των Ελλήνων πολιτών για την ορθή χρήση του διαδικτύου, η προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους αλλά και η στήριξη τους σε περιπτώσεις υφιστάμενων παραβιάσεων. Η Homo Digitalis έχει ήδη συνεργαστεί με αρκετούς διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς οργανισμούς για ποικίλες μελέτες, ενώ η έκθεσή της σχετικά με το δικαίωμα στο σεβασμό της προσωπικής και οικογενειακής ζωής στην ψηφιακή εποχή δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της 39ης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη το Σεπτέμβριο του 2018. Τέλος η Homo Digitalis είναι μέλος-παρατηρητής της EDRi (European Digital Rights). Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανακαλύψει περισσότερα, είτε με μία επίσκεψη στον ιστότοπό της www.homodigitalis.gr, είτε αποστέλλοντας πιθανές ερωτήσεις στην  ηλεκτρονική διεύθυνση info@homodigitalis.gr
 

Comments are closed.