Δ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΣΥΚΕΩΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ …

https://www.voria.gr/article/d-neapolis---sikeon-enimerotiki-imerida-gia-ta-prosopika-dedomena

Στην ειδική ενημερωτική ημερίδα θα μιλήσουν ο Γεώργιος Μπατζαλέξης, Αρεοπαγίτης ε.τ , Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ειδική ενημερωτική ημερίδα για τα προσωπικά δεδομένα πραγματοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Στην ειδική ενημερωτική ημερίδα θα μιλήσουν ο Γεώργιος Μπατζαλέξης, Αρεοπαγίτης ε.τ , Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 στις 19.00 στο κλειστό δημοτικό θέατρο Συκεών.

Τι είναι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (ή αλλιώς προσωπικά δεδομένα);

Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε και περιγράφει ένα άτομο, όπως: στοιχεία αναγνώρισης (ονοματεπώνυμο, ηλικία, κατοικία, επάγγελμα, οικογενειακή κατάσταση κλπ.), φυσικά χαρακτηριστικά, εκπαίδευση, εργασία (προϋπηρεσία, εργασιακή συμπεριφορά κλπ), οικονομική κατάσταση (έσοδα, περιουσιακά στοιχεία, οικονομική συμπεριφορά), ενδιαφέροντα, δραστηριότητες, συνήθειες. Το άτομο (φυσικό πρόσωπο) στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα ονομάζεται υποκείμενο των δεδομένων.

Τι αλλάζει στα προσωπικά δεδομένα με το GDPΡ;

Ποια είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ποια όχι;

Τι αποτελεί επεξεργασία δεδομένων;

Οι χρήστες-καταναλωτές έχουν καταλάβει τι γίνεται;

Κρίσιμο ρόλο στην Ελλάδα θα παίξει πόσο αποφασιστικά οι χρήστες-πολίτες θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και θα αξιοποιήσουν το νέο θεσμικό πλαίσιο.

 

Πηγή: https://www.voria.gr/article/d-neapolis---sikeon-enimerotiki-imerida-gia-ta-prosopika-dedomena

Comments are closed.