Αντιμέτωπο με 1,6 δισ. πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση το …

https://startupper.gr/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-16-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85/

Το Facebook αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους 1,63 δισεκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση δεδομένων, κατά την οποία εισβολείς έθεσαν σε κίνδυνο τους λογαριασμούς 90 εκατομμυρίων χρηστών, εάν οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ διαπιστώσουν ότι παραβιάζει τον αυστηρό νέο νόμο περί ιδιωτικότητας της Ευρώπης.

Ο αυστηρός νέος κανονισμός GDPR τέθηκε σε ισχύ τον Μάιο και αποσκοπεί στη διασφάλιση των δεδομένων των χρηστών για τα άτομα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το νόμο, οι εταιρείες που δεν προστατεύουν επαρκώς τα δεδομένα του χρήστη αντιμετωπίζουν πρόστιμα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ ή 4% των συνολικών ετήσιων εσόδων της εταιρείας από το προηγούμενο έτος, ανάλογα με το ποσό που είναι μεγαλύτερο.

Η υπόθεση πιθανότατα θα επικεντρωθεί στο ερώτημα κατά πόσον το Facebook έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για να διαφυλάξει τα δεδομένα του χρήστη πριν από την παραβίαση. Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, η οποία είναι η ρυθμιστική αρχή ιδιωτικού απορρήτου του Facebook στην Ευρώπη, δήλωσε ότι ζήτησε περισσότερες πληροφορίες από την εταιρεία σχετικά με τη φύση και την έκταση της παραβίασης. Η ρυθμιστική αρχή ανησυχεί για το γεγονός ότι το Facebook «δεν μπόρεσε να αποσαφηνίσει τη φύση της παραβίασης και τον κίνδυνο για τους χρήστες» κατά τη στιγμή της αποκάλυψης.

Σχετικά με τη νέα παραβίαση δεδομένων, ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Zuckerberg δήλωσε: «Ενώ είμαι χαρούμενος που το βρήκαμε και εξασφαλίσαμε τους λογαριασμούς που μπορεί να διατρέχουν κίνδυνο, η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε νέα εργαλεία για να αποτρέψουμε τέτοιες ενέργειες στο μέλλον».

Comments are closed.