Αθώος ο ηλεκτρολόγος για τις κάμερες στο κατάστημά του – Ο Χρόνος

https://www.xronos.gr/epikairotita/athoos-o-ilektrologos-gia-tis-kameres-sto-katastima-toy

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, 2018 - 10:00

ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ

Πρωτοφανής και υποκινούμενη από ανώνυμη καταγγελία ήταν η σύλληψη του επαγγελματία στην Κομοτηνή, με την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων που όμως κατέπεσε στο δικαστήριο 

Ανακουφισμένος δηλώνει ο Μουσταφά Χαλήλ, παραστάθηκε στη δίκη χωρίς δικηγόρο "έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και πίστευα στην αθώωσή μου" λέει στον "Χ"

Ανακουφισμένος από την αθωωτική απόφαση, αλλά σίγουρα ταλαιπωρημένος από την περιπέτεια στην οποία ενεπλάκη εξαιτίας μίας ανώνυμης καταγγελίας, είναι ο Μουσταφά Χαλήλ ηλεκτρολόγος και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ροδόπης. Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης εκδικάστηκε η υπόθεση με κατηγορούμενο τον ίδιο για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, ο συμπολίτης μας επαγγελματίας κατηγορήθηκε ως υπαίτιος του ότι την 26/04/2018 στην Κομοτηνή, με πρόθεση παρέλειψε να γνωστοποιήσει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα την σύσταση και λειτουργία αρχείου κατά την έννοια του Ν. 2472/1997 και συγκεκριμένα στο κατάστημά του επί της οδού Αγχιάλου 39-41 διαπιστώθηκε να έχει προβεί σε εγκατάσταση έξι διαδικτυακών καμερών, δύο εκ των οποίων ήταν τοποθετημένες εκτός του καταστήματός του και βιντεοσκοπούσαν την βιτρίνα, τον πεζόδρομο και τον δημόσιο δρόμο, τρεις κάμερες ήταν εγκατεστημένες εντός του καταστήματός του και μία ήταν τοποθετημένη πάνω από το ταμείο.

Ήταν Απρίλιος του 2018 όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας συνέλαβαν τον κο Χαλήλ διότι είχε εγκαταστήσει κάμερες καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας, στο κατάστημά του, με τις οποίες κατέγραφε τον χώρο του καταστήματός του για λόγους ασφάλειας, χωρίς να έχει προχωρήσει στην γνωστοποίηση. Καμία προγενέστερη ειδοποίηση δεν είχε γίνει στον επαγγελματία πριν τη σύλληψή του και ακόμα και όταν εκείνος ρώτησε που γίνεται η συγκεκριμένη γνωστοποίηση για τις κάμερες απάντηση δεν έλαβε.

Τότε ο κος Χαλήλ είχε οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα, καθώς είχε κινηθεί σε βάρος του η διαδικασία του αυτοφώρου, κατασχέθηκαν οι κάμερες από το κατάστημά του και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Ο επαγγελματίας κινήθηκε άμεσα και την επομένη της σύλληψής του έκανε την σχετική γνωστοποίηση. Απευθύνθηκε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και όταν τους πληροφόρησε για την σύλληψή του, τα στελέχη της ενήργησαν άμεσα και έκαναν την επομένη κιόλας την γνωστοποίηση, που ορίζει σε ποιον ανήκει το κύκλωμα με τις κάμερες.

Η σύλληψή του ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα της Κομοτηνής και υποκινούμενη από ανώνυμη καταγγελία, κάτι που επισημάνθηκε και στο δικαστήριο που έγινε χθες, με μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας έναν αστυνομικό. Εκεί εμφανίστηκε μόνος του, χωρίς δικηγόρο, ο κος Χαλήλ και προσκόμισε όλα τα στοιχεία για την υπόθεσή του υπερασπιζόμενος τον εαυτό του. "Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και πίστευα στην αθώωσή μου", λέει στον "Χ" μετά την αθώωσή του και σίγουρα δεν ξεχνάει το ότι όλη αυτή η περιπέτεια σε βάρος του κινήθηκε από μία ανώνυμη καταγγελία. Στον ηλεκτρολόγο μετά την αθώωσή του πρέπει να επιστραφούν οι κατασχεμένες κάμερες.
 

Comments are closed.