Τεράστιο σκάνδαλο παραβίασης προσωπικών δεδομένων! Στον «αέρα» στοιχεία 500 εκατ. πελατών πασίγνωστης αλυσίδας ξενοδοχείων – TheCaller

https://thecaller.gr/diethni/ston-aera-dedomena-500-ekat-pelaton-alysidas-xenodocheion/

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει με την αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott International, καθώς αρχεία 500 εκατομμυρίων πελατών έχουν εμπλακεί σε μια τεράστια παραβίαση δεδομένων.

Η Marriott είπε ότι ειδοποιήθηκε για το χακάρισμα από ένα εργαλείο εσωτερικής ασφάλειας το οποίο κατέγραψε πως κάποιος προσπαθούσε να έχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων της Starwood. Μετά τη διερεύνηση, ανακάλυψε ότι οι χάκερς είχαν αντιγράψει και κρυπτογραφήσει πληροφορίες. Κατά την ίδια ανακοίνωση η βάση δεδομένων περιείχε αρχεία 500 εκατομμυρίων πελατών. Για περίπου 327 εκατομμύρια πελάτες οι πληροφορίες περιελάμβαναν στοιχεία όπως το όνομα, η διεύθυνση ταχυδρομείου, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμό διαβατηρίου, πληροφορίες λογαριασμού, ημερομηνία γέννησης, φύλο και πληροφορίες άφιξης και αναχώρησης.

Μάλιστα, κάποια αρχεία περιλαμβάνουν στοιχεία πιστωτικών καρτών τα οποία είναι κρυπτογραφημένα, αλλά δεν μπορεί αν εξασφαλίσει πως είναι ασφαλή.

Σύμφωνα με το BBC, η αλυσίδα ξενοδοχείων δήλωσε ότι η βάση δεδομένων κρατήσεων των πελατών του τμήματος Starwood είχε παραβιαστεί και σύμφωνα με μια εσωτερική έρευνα, ο εισβολέας είχε πρόσβαση στο δίκτυο Starwood από το 2014!

Όμως ο εισβολέας εντοπίστηκε μόλις μια εβδομάδα πριν και ενώ ο εισβολέας είχε ενδεχομένως πρόσβαση σε εκατομμύρια αρχεία πελατών σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, η εταιρεία δήλωσε ότι θα ειδοποιήσει τους πελάτες των οποίων τα αρχεία ήταν στη βάση δεδομένων που παραβιάστηκε.

Σημειώνεται ότι τα εμπορικά σήματα του Starwood περιλαμβάνουν τα ξενοδοχεία W, Sheraton, Le Méridien και Four Points by Sheraton, όμως τα ξενοδοχεία με σήμανση Marriott χρησιμοποιούν ξεχωριστό σύστημα κρατήσεων σε διαφορετικό δίκτυο.

Η σχετική έρευνα συνεχίζεται.

Comments are closed.