«Προσωπικά δεδομένα και δημοσιογραφία»

http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/larisa/prosopika-dedomena-kai-dimosiografia/

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνουν οι  Δικηγορικοί Σύλλογοι του Εφετείου Λάρισας και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας και Εύβοιας την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας  με θέμα «Προσωπικά δεδομένα και δημοσιογραφία».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στην οποία η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας  κα Νικολέττα Μπασδέκη τόνισε  ότι « πρόκειται  για μια ενδιαφέρουσα  εκδήλωση στην οποία θα δούμε τι είναι ο κανονισμός και ποια η σκοπιμότητά του. Πως θα επηρεάσει τις ζωές μας; Ποια είναι τα όρια που τίθενται στη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων; Αυτά είναι ερωτήματα που εισηγητές θα προσπαθήσουν να απαντήσουν».

Ακολούθησε τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας και Εύβοιας Δημήτρη Χορταργιάς ο οποίος είπε  πως «μας δίνετε  η δυνατότητα να μάθουμε για το πως γίνεται η εφαρμογή όλου αυτού του συστήματος. Περιμένουμε απαντήσεις όχι επειδή υπάρχουν όρια στην ενημέρωση. Αντίθετα,  η ενημέρωση έχει μεγάλο εύρος  δεν  έχει όρια. Υπάρχουν ζητήματα για το πως μπορούν να μεταφερθούν οι ειδήσεις αλλά και το πως θα μεταφερθούν τα ζητήματα που προέρχονται από τη είδηση».

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε ο συντονιστής της εκδήλωσης, δημοσιογράφος, Γιάννης Σιούλας και το μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε Κώστας Γκιάστας.

Ομιλητές στην  εκδήλωση  είναι οι:

– Κωνσταντίνος  Χρυσόγονος, καθηγητής  Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ – Ευρωβουλευτής
– Γεώργιος  Μπατζαλέξης, Αρεοπαγίτη ε.τ , Αναπληρωτής  Πρόεδρος  της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
– Ανδρέας  Γιουρμετάκης, δημοσιογράφο ς – μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων
Λάρισας Νικολέττα Μπασδέκη, Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος,
Τρικάλων Νικόλαος Γουγουλάκης και Καρδίτσας Γιώργος Ανυφαντής, η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Έλενα Ριζεάκου και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε Δημήτρης Χορταργιάς.

Μοιράσου το άρθρο:

 

Πηγή: http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/larisa/prosopika-dedomena-kai-dimosiografia/

Comments are closed.