Η παραβίαση ασφαλείας του Timehop επηρεάζει 21 εκατομμύρια χρήστες

http://www.prodefence.org/η-παραβίαση-ασφαλείας-του-timehop-επηρεάζει-2/

Post Views: 1

Το Timehop, μια εφαρμογή που αναδεικνύει παλιές δημοσιεύσεις από την παρούσα μέρα των περασμένων χρόνων,  ανακοίνωσε μια παραβίαση ασφαλείας, που επηρέασε και τους 21 εκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας, αλλά όχι όλους στον ίδιο βαθμό. Η εταιρεία δήλωσε ότι κάποιος hacker πήρε πρόσβαση στην βάση του server, και έκλεψε στοιχεία των χρηστών, όπως usernames, emails, τηλεφωνικούς αριθμούς, και access keys.

Ο hacker είχε πρόσβαση σε όλα τα access keys, μέσω τον οποίων το Timehop είχε πρόσβαση σε όλα τα social media account των χρηστών.

Η Timehop ανακοίνωσε ότι δεν είχαν συμπληρώσει όλοι οι χρήστες τα παραπάνω στοιχεία, καθώς μόνο το 22% των χρηστών (σχεδόν 3.7 εκατομμύρια χρήστες) είχαν δηλώσει κάποιον τηλεφωνικό αριθμό. Επιπλέον πολλά από τα δηλωμένα ονόματα ήταν ψεύτικα.

Ωστόσο, ο hacker είχε πρόσβαση σε όλα τα access keys, μέσω τον οποίων το Timehop είχε πρόσβαση σε όλα τα social media account των χρηστών.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έκανε de-authenticate σε όλα τα social media όλων των χρηστών, έτσι ώστε ο hacker να μην έχει πρόσβαση σε κανέναν από αυτούς. Τα social media accounts περιλάμβαναν Facebook, Facebook messenger, Twitter και Instagram. Ακόμα εκτελούνται έρευνες από τις αρχές αλλά και από cyber security firms για να εντοπίσουν τον hacker.

Read more…

Comments are closed.