Αγωγή κακοδικίας από τη Ράικου για την υπόθεση της Novartis – Sputnik Ελλάδα

https://sputniknews.gr/ellada/201811071331904-raikou-agogi-kakodikia-novartis-eisaggelia/

Αγωγή κακοδικίας κατά της επικεφαλής Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, κατέθεσε η Ελένη Ράικου, καταγγέλλοντας παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας, σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η επί σειρά των επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς προσέφυγε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας, μαζί με τον σύζυγό της, Λάζαρο Καρνέση, με αφορμή τα δημοσιεύματα ότι ο ίδιος συγκαταλεγόταν στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της ελβετικής φαρμακευτικής.

Για την επίμαχη διαρροή, οι δύο ενάγοντες θεωρούν υπεύθυνη τη νυν εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, και συνεργάτες της. Την αγωγή κακοδικίας φέρεται να έχει αναλάβει η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Ο Λάζαρος Καρνέσης έχει δημοσίως τοποθετηθεί για την υπόθεση, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με την εταιρεία. Έχει υποστηρίξει δε, ότι εισέπραξε από τη Novartis το 2009 το ποσό 1.000 ευρώ χάρη για τη συμμετοχή του σε ομαδική μελέτη γιατρών. «Η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη» είχε διαβεβαιώσει.

Comments are closed.